Затверджено порядок організації роботи з рапортами військовослужбовців

Цей порядок спрощує процес подачі й відстежування рапортів, а також встановлює терміни розгляду

Міністерство оборони України затвердило порядок організації роботи з рапортами військовослужбовців. Порядок поширюється на військовослужбовців у Міноборони, ЗСУ та Державній спеціальній службі транспорту.


Документ спрощує процес подачі й відстежування рапортів, а також встановлює терміни розгляду. 

Рапорти можна подати в усній та письмовій (паперовій або електронній) формах. Тобто ви маєте право також і усно рапортувати, наприклад, через месенджери. Усні рапорти розглядаються негайно і не пізніше ніж рапорти у паперовій формі

Рапорти всіма прямими командирами розглядаються:


  1. невідкладно, але не пізніше ніж за 48 годин із часу подання – щодо питань, які стосуються військової дисципліни, обов’язків особового складу під час виконання бойових наказів (розпоряджень), збереження життя та здоров’я особового складу, відпустки за сімейними обставинами та з інших поважних причин;
  2. не більше 14 днів із дня подання – щодо інших питань.


Вам не можуть відмовити у розгляді рапорту, якщо ви не дотрималися вимог щодо форматування документа або через помилки у написанні.


В Армії+ будуть доступні зразки поширених рапортів – їх потрібно буде заповнити, після чого направити, ввівши свій ID-номер користувача застосунку. 


Джерело: Урядова «гаряча лінія» 1545