Як на День знань — 2024 надати батькам можливість провести час із дітьми

👇 Таке питання надійшло до сервісу «Особистий Консультант», наші експерти ретельно працювали над ним та надали вичерпну відповідь🕵️

У нас є кілька працівників, у яких діти йдуть цього року у 1 клас школи. Вони вже зараз просять відпустити їх 2 вересня з роботи. Як усе оформити?

Оформити таку відсутність на роботі можна наданням дня щорічної оплачуваної відпустки або відпустки без збереження зарплати.


У 2024 році 1 вересня припало на неділю. А отже, для тих батьків, діти яких підуть на шкільні лінійки саме 1 вересня у більшості випадків не доведеться брати жодної відпустки.


Утім КМУ ще у липні затвердив постанову «Про початок навчального року під час воєнного стану в Україні» від 23.07.2024 р. № 841. Тут установили, що у закладах загальної середньої освіти тривалість 2024/25 навчального року з 2 вересня 2024 р. до 30 червня 2025 року.


А отже, якщо навчальний рік у вашому місті стартує 2 вересня та власне святкова лінійка до Дня знань запланована саме на понеділок 2 вересня, керівництво може піти на зустріч працівникам, діти яких йдуть у перший клас, або навіть усім хто працівникам, діти яких йдуть до школи. А саме надати їм у цей день право використати день щорічної відпустки або відпустки без збереження зарплати за ст. 26 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР.


Для цього працівникам достатньо написати заяву на відповідну відпустку, а інспектору з кадрів скласти наказ про її надання та підписати його у керівника підприємства.


👌 Сервіс «Особистий Консультант» це письмові безлімітні швидкі відповіді (від 15 хвилин) на професійні питання.

Отримайте доступ до сервісу, оформивши передплату у пакетах «Професіонал», «Преміум» або «Преміум ПРО».


Джерело: kadroland

 

Шаблони та зразки документів:


Заява про надання щорічної основної відпустки

Наказ про надання щорічної основної відпустки (за заявою)

Заява про надання відпустки без збереження зарплати у зв’язку із сімейними обставинами

Наказ про надання відпустки без збереження зарплати у зв’язку із сімейними обставинами (Типова форма № П-3)

Наказ про надання відпустки без збереження заробітної плати за сімейними обставинами