Підтвердження статусу «одинокої матері»: документи для роботодавця

Для підтвердження свого статусу «одинокої матері» та отримання соцвідпустки на дітей працівниця має надати певні документи за місцем роботи. Зокрема такими документами можуть бути: свідоцтво про народження дитини, свідоцтво про розірвання шлюбу та документи, що підтверджують відсутність участі батька у вихованні

Тлумачення поняття «одинока мати» надане у постанові Пленуму Верховного Суду України від 06.11.92 №9 «Про практику розгляду судами трудових спорів». Згідно з п. 9  зазначеної вище постанови одинокою матір’ю слід вважати жінку, яка не перебуває у шлюбі і у свідоцтві про народження дитини якої відсутній запис про батька дитини або запис про батька зроблено у встановленому порядку за вказівкою матері; вдову, іншу жінку, яка виховує і утримує дитину сама.


Пункт 5 частини дванадцятої ст. 10 Закону про відпустки визначає одиноку матір (батька) як таких, які виховують дитину без батька (матері).


В п. 2 Порядку надання відпустки при народженні дитини, затвердженому постановою КМУ від 7 липня 2021 №693, вказано, що термін одинока мати вживається в наступному значенні, в саме це:


  1. мати, у актовому записі про народження дитини якої відомості про чоловіка як батька дитини внесені в установленому порядку за її вказівкою;
  2. мати дитини, батько якої помер, відповідно до рішення суду позбавлений батьківських прав, визнаний безвісно відсутнім або оголошений померлим, якщо ця дитина не була усиновлена іншим чоловіком.
Підсумовуючи наведені вище визначення для визнання розлученої жінки одинокою матір’ю необхідною умовою є самостійне виховання дитини. Факт розлучення не надає автоматично статусу одинокої матері, водночас, як і сплата аліментів не свідчить про те, що батько бере участь у вихованні дитини (для такого статусу важлива саме відсутність участі батька у вихованні, а не лише участь в утриманні дитини)

У чинному законодавстві відсутній конкретний перелік документів, які можуть слугувати доказом того, що розлучена жінка виховує дитину самостійно (без батька).


Для жінки, яка виховує дитину без батька документами для підтвердження права на отримання соцвідпуски згідно ст. 19 Закону про відпустки можуть бути:


  1. копія свідоцтва про народження дитини;
  2. копія свідоцтва про розірвання шлюбу.


Офіційно складений, оформлений і засвідчений у встановленому порядку документ, в якому з достатньою достовірністю підтверджується відсутність участі батька у вихованні дитини. Зокрема, для прикладу, таким документом, може бути:


  1. рiшення суду про позбавлення вiдповiдача батькiвських прав;
  2. ухвала суду чи постанова слiдчого про розшук вiдповiдача в справi за позовом про стягнення алiментiв;
  3. акт складений соцiально-побутовою комiсiєю, створеною первинною профспiлковою органiзацiєю чи будь-якою iншою комiсiєю, утвореною на пiдприємствi, в установi, органiзацiї, або акт дослiдження комiтетом самоорганiзацiї населення, у якому зi слiв сусiдiв (за наявностi їхнiх пiдписiв в актi) пiдтверджується факт вiдсутностi участi батька у вихованнi дитини;
  4. довiдка зi школи про те, що батько не бере участi у вихованнi дитини (не спiлкується з учителями, не забирає дитину додому, не бере участi в батькiвських зборах), тощо.


У листі Міністерства праці і соціальної політики України від 06.07.2006 року №247/13/116-06, одиноку матір визначають як таку, яка виховує дитину без батька. Отже, участь батька або інших осіб в утриманні дитини не позбавляє матері статусу одинокої.


Відповідно до зазначеного, до категорії одинокої матері відносяться:


  1. жінка, яка не перебуває у шлюбі та у свідоцтві про народження дитини якої відсутній запис про батька дитини або запис про батька зроблено у встановленому порядку за вказівкою матері;
  2. вдова;
  3. жінка, яка виховує дитину без батька (в тому числі й розлучена жінка, яка виховує дитину без батька, незважаючи на факт отримання аліментів, і жінка, яка вийшла заміж, але її дитина новим чоловіком не усиновлена).


Джерело: Держпраці