Про зміни у бронюванні через Дію. (Не)вічність П-2. Звітування щодо заброньованих КБВ. Оклад сумісника в П-2. 🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 03.10.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору

«Моя мама дуже рада – просуває її Рада» 


Автори законопроєкту №12074 пропонують доповнити ст. 179 КЗпП нормою, за якою роботодавці муситимуть інформувати працівників, які перебувають у відпустках по догляду за дитиною, щодо процесів просування по службі та вакансії. Як саме все виглядатиме? Дізнавайтеся за посиланням.


Особовий листок – викинути не можна залишити 


Фахівці Мінекономіки у листі від 25.09.2024 №4701-05/70518-09 зробили висновок, що з урахуванням змін у законодавстві про працю, роботодавець має право самостійно визначитися щодо організації кадрового обліку з використанням форми № П-2. Тож пропонуємо Вам поставити кому в заголовку.


Бронювання КБВ під час ВС: чи треба звітувати 


Як відомо, після завершення кварталу критичні підприємства повинні звітувати про чисельність заброньованих військовозобов’язаних. При цьому вже трохи більше ніж 3 місяці, як такі підприємства мають змогу бронювати кінцевих бенефіціарних власників. Тож постає запитання: чи включати до звіту про заброньованих КБВ, і якщо так, то яким чином? Про це й розповідаємо у статті.


Читати статтю


До психіатра раз на 5 років – проєкт наказу МОЗ 


Оприлюднено проєкт наказу МОЗ, згідно з яким для окремих категорій працівників пропонується встановити обстеження лікарем-психіатром з періодичністю не раз на рік, а раз на 5 років. Це має дати змогу усунути правову колізію. Кому встановлюють таку періодичність? Розповідаємо тут.



Новації з ВЗ & Приховані ризики ВО, повістки в офісі


П’ятниця – час дізнаватися важливе та корисне. Тож 04.10.2024 запрошуємо Вас долучитися до нашого безоплатного вебінара де ми, зокрема, відповімо на такі запитання: 


  1. Чи подавати до ТЦК наказ про потребу у підвищенні кваліфікації відповідального за ВО?  
  2. Чи можна законно (не) пустити ТЦК на територію підприємства з метою перевірки ВОД та видачі повісток? 
  3. За які помилки у списках військового обліку найчастіше штрафує ТЦК? 
  4. Як у жовтні нараховувати військовий збір на доходи працівників?

 

Зареєструватися


Зміни у бронюванні через Дію: кого (не) можна бронювати 


2 жовтня 2024 року в Україні запрацювали суттєві зміни до порядку бронювання військовозобов'язаних через портал Дія. Це призвело до неабиякого занепокоєння серед роботодавців, які раніше могли швидко забронювати своїх працівників, якщо підприємство мало статус критично важливого. Розкладаємо зміни по поличках.


Стаття та відео тут


17 річні самі ставатимуть на ВО 


Законопроєкт №12076 пропонує вилучити норму ч. 5 ст. 14 Закону №2232, яка зобов'язує місцеві органи влади, підприємства та установи щорічно подавати списки призовників до ТЦК. Що це означатиме на практиці? Розповідаємо тут.


Корисно для кадровика


  1. Як в особовій картці фіксувати розмір окладу сумісника
  2. Виправлення помилок та зміна страхувальника в е-лікарняних
  3. Як перевірити зарахування добровільних пенсійних внесків
  4. Порядок організації навчання з питань охорони праці


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал – це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша як булочка з родзинками Редакція