На деокупованих територіях зарплата для медиків, освітян та посадовців буде збільшена

Зарплата для медиків, освітян та посадовців вдвічі більша на територіях з бойовими діями і півтора рази більша, якщо там можливі бойові дії

Люди з резерву працівників державних органів, освітньої та медичної галузі, які працюватимуть на деокупованих територіях України, отримуватимуть більшу зарплату та матимуть на ДОТ житло.


Як повідомила віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук:

Тобто, вдвічі більша зарплата (на територіях, де ведуться бойові дії, – ред.) і в півтора раза, якщо там можливі бойові дії. І вже на місцях керівники намагаються забезпечити житлом та усім необхідним, бо це теж дуже важливо. Але, наприклад, якщо це медична галузь, то у них система відряджень є, яка вже працює

За словами глави Мінреінтеграції, серед відомств вже є ті, які проявили себе лідерами у питанні формування кадрового резерву: НАДС, МОЗ і МОН.


Як зазначила голова Національного агентства з питань державної служби Наталія Алюшина, вже 2 137 охочих стати частиною кадрового резерву заповнили анкети, 1 951 людину зарахували в цей резерв. Було спрощено процедуру у резерв осіб, які хочуть працювати.


Джерело: Укрінформ