До 17 липня військовозобов’язані мають уточнити свої облікові дані 

Закон № 3633 зобов’язує чоловіків, які знаходяться на території України та за кордоном уточнити свої облікові дані до 17 липня 2024 року 

Закон України № 3633, яким внесли зміни до Закону про мобілізацію, 17 квітня опубліковано в «Голосі України». Закон набере чинності через один місяць з дня, наступного за днем його опублікування. Тобто 18 травня 2024 року. 


Згідно Закону всі військовозобов’язані чоловіки до 60 років, що перебувають на території України, зобов’язані протягом 60 днів з дня набрання чинності Законом уточнити свої облікові дані (адресу проживання, номери засобів зв’язку, адреси електронної пошти (за наявності) та інші персональні дані) через ТЦК або ЦНАП, або через електронний кабінет.

Тобто уточнити облікові дані потрібно до 17 липня 2024 року

У разі перебування чоловіків за кордоном, то до 17 липня вони мають уточнити свої облікові дані шляхом повідомлення на офіційну електронну адресу або на офіційний номер телефону, які зазначені на офіційному сайті ТЦК за місцем перебування на військовому обліку, або через електронний кабінет. 


До чоловіків, які перебувають в Україні і які не виконали обов’язку щодо уточнення особистих даних, передбачені певні заходи впливу, а саме: адміністративне затримання, доставлення в ТЦК.


А разі неможливості затримання та доставлення ТЦК, може бути застосовано заборону керування транспортним засобом (через судове рішення за позовом ТЦК). 


Детально про заходи впливу ми розповідали в матеріалі тут.

 

Джерело: kadroland