Про уточнення даних заброньованими, оновлення Повідомлення про прийняття, відпустки при народженні дитини.🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 20.05.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору


Колеги, Тетяна Шолкова, редакторка Кадрової платформи № 1, підготувала щотижневий випуск новин.


Сьогодні обговоримо ключові зміни в законодавстві за тиждень з 13 по 17 травня. Поїхали!


Чи треба заброньованим з 18 травня уточнювати дані в ТЦК


З 18 травня набирає чинності закон, яким передбачено, що громадяни України, які перебувають на військовому обліку, зобов’язані протягом 60 днів з дня набрання чинності цим Законом уточнити дані в ТЦК.


Зробити це мають усі громадяни, які стоять на військовому обліку, зокрема і заброньовані або ті, що мають право на відстрочку. Деталі за посиланням.


Зміни у бронюванні: яких підприємств стосуються


Тарас Мельничук, представник Кабміну у Верховній Раді, повідомив про зміни до Порядку бронювання, які спрямовані на створення умов для бронювання працівників підприємствами паливно-енергетичного комплексу та їхніми підрядними організаціями. Докладно про це за посиланням.


Чи треба щось робити, аби продовжити бронювання на місяць


З рішенням Кабміну строк дії відстрочки від призову, наданої військовозобов'язаним рішенням Мінекономіки автоматично подовжується на один місяць. Як працює це подовження та чи треба вчинити певні дії, дивіться тут.


Відпустка при народженні дитини: надаємо правильно


Серед «дитячих» відпусток виокремлюють відпустку при народженні дитини. У статті розбираємо, хто має на неї право та як правильно її надати з урахуванням усіх останніх змін.


Читати статтю


♑ А що кажуть зірки?


Зірки відчувають вашу напругу, можливо, варто сходити на масаж? А взагалі, є така японська мудрість: розслаблятися потрібно ще до того, як накопичиться стрес. Отже, беремо справу у свої руки та швиденько плануємо собі релакс день! :)


Вітаю, тепер ви працюєте


Уряд розробив проєкт постанови щодо повідомлення про прийняття на роботу та порядку його подання. Форму повідомлення планують доповнити новими рядками. Буде визначено, коли треба подавати Повідомлення з типом «скасовуюче», якщо працівник не став до роботи. Більше про це тут.


Суміщення та сумісництво: не плутайте


Пенсійний фонд роз’яснив ключові відмінності між суміщенням та сумісництвом. Під час суміщення працівник виконує одночасно зі своєю основною роботою додаткову. А ось робота за сумісництвом, навпаки, виконується у вільний від основної роботи час. Про ці та інші нюанси докладно в нашому відео.


Редакція радує подарунком


Сьогодні ми даруємо Вам Універсальний навігатор «Військовий облік по-новому: ТОП-10 змін, які має знати кожний відповідальний»


🎁 Отримати подарунок


Ви – сценарист


Ми знаємо, наскільки корисними є наші безкоштовні вебінари за найактуальнішими темами.


І як професіонал, ви можете допомогти нам у плануванні наступних ефірів. Усе дуже просто — виберіть тему вебінару, яка цікавить вас найбільше. Своїм голосом ви допомагаєте нам робити ефіри максимально корисними.


Дякуємо заздалегідь 😉


Пройти опитування


Корисно для кадровика


  1. Закон щодо збільшених штрафів за порушення правил військового обліку підписав Президент.
  2. За відсутності військовозобов’язаних військовий облік не ведуть.
  3. З 18.05 ЦНАПи Києва будуть готові приймати військовозобов’язаних.
  4. За неявку працівників до ТЦК відповідатимуть роботодавці.
  5. Період простою не дає права на додаткову відпустку.
  6. Військовозобов’язані скачуємо застосунок Резерв+.


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал — це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша мріє бронювати тільки відпустку та ресторан Редакція