Останній день роботи припадає на неділю: чи можна звільнити працівника цим днем

👇 Таке питання надійшло до сервісу «Особистий Консультант», наші експерти ретельно працювали над ним та надали вичерпну відповідь 🕵️

Працівник працює позмінно. Його робоча зміна за графіком припаде на неділю 30.06.2024. Неділя є вихідним днем для директора, бухгалтерії та інспектора з кадрів. Працівник бажає звільнитися саме 30.06.2024, щоб цей день був останнім робочим. Чи можемо ми звільнити працівника у такий день?

Так, можете. Заборони на звільнення працівника його останнім робочим днем, який одночасно є вихідним день для керівного складу, немає. Але оформити усе у такому випадку варто напередодні.


Перш за все маємо сказати: трудове законодавство не передбачає вимог щодо початку або закінчення трудових відносин саме в робочі дні тижня. Не встановлено і заборони приймати на роботу або звільняти у вихідний день.


Поряд з цим ст. 47 Кодексу законів про працю України (далі — КЗпП) зобов’язує в день звільнення видати працівникові копію наказу (розпорядження) про звільнення, письмове повідомлення про нараховані та виплачені йому суми при звільненні та провести з ним розрахунок у строки, визначені цією статтею 116 КЗпП, а також на вимогу працівника зробити належні записи про звільнення до трудової книжки, яка зберігається у працівника.


Свого часу фахівці Мінсоцполітики в листі від 05.01.2018 № 9/0/22-18/134 роз’яснювали:

якщо останній день дії строкового трудового договору припадає на день, що є вихідним для працівника і підприємства, то роботодавець повинен ознайомити працівника з наказом про звільнення, провести з ним остаточний розрахунок, виплатити всі належні йому від підприємства суми, заповнити й видати належним чином оформлену трудову книжку в останній робочий день працівника.

Упевнені такий підхід можна поширити й на звільнення з інших підстав. А отже, всі дії щодо звільнення в описаній ситуації можна провести напередодні — 28.06.2024. Утім датою звільнення, яка фігуруватиме в усіх документах, все одно має бути 30.06.2024.


👌 Сервіс «Особистий Консультант» це письмові безлімітні швидкі відповіді (від 15 хвилин) на професійні питання.

Отримайте доступ до сервісу, оформивши передплату у пакетах «Професіонал», «Преміум» або «Преміум ПРО».


Джерело: kadroland


Статті на тему:


Звільнення за власним бажанням або угодою сторін: принципові відмінності, плюси та мінуси


Шаблони та зразки документів:


Заява про звільнення за власним бажанням

Наказ про звільнення за власним бажанням у 2024 році (типова форма № П-4)

Наказ про звільнення за власним бажанням

Наказ про звільнення за власним бажанням у 2024 році з виплатою грошової компенсації