3 способи перевірки страхового стажу онлайн

ПФУ наводить 3 способи для перевірки онлайн страхового стажу працівником

Фахівець ПФУ зазначила, що для перевірки страхового стажу застрахованій особі необхідно авторизуватись на вебпорталі Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua як фізична особа, зайти в особистий кабінет та обрати один із способів:


1) спосіб:


Обрати розділ «Мій страховий стаж» у вертикальному меню зліва: тут вказано страховий стаж за даними персоніфікованого обліку з 2004 року.


2) спосіб:


  1. Обрати в розділі «Комунікації з ПФУ» пункт «Запит на отримання електронних документів»,
  2. Вибрати тип звернення «Довідка про трудовий та страховий стаж», після чого заповнити необхідні поля в екранній формі і натиснути кнопку «Відправити до ПФУ»,
  3. Отримати довідку в розділі «Звернення», де відображені відомості про страховий стаж за даними персоніфікованого обліку з 2004 року.


3) спосіб:


  1. Обрати піктограму «Налаштування» справа вверху,
  2. Вибрати «Профіль користувача» з випадаючого меню,
  3. У закладці «Страхові дані» Ви побачите весь загальний страховий стаж, в тому числі за умови трудової діяльності до 2004 року та оцифровки трудової книжки.


Довідково: У разі, якщо за період з 1 липня 2000 року по 31 грудня 2016 року в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування відсутні відомості, необхідні для обчислення страхового стажу військовослужбовцям (крім військовослужбовців строкової військової служби), поліцейським, особам рядового і начальницького складу відповідно до Закону № 1058, страховий стаж обчислюється на підставі довідки про проходження військової служби та про сплачені суми страхових внесків.


Джерело: ПФУ