До законопроєкту про підвищення податків заклали економічне бронювання

У законопроєкті №11416-д передбачається зміна податкового періоду з квартального на місячний для подання звітності про виплачені доходи на користь фізичних осіб для економічного бронювання. Тобто, запроваджується помісячна звітність ПДФО для цілей економічного бронювання

У фінальній версії законопроєкту  №11416-д про підвищення податків закладаються норми про економічне бронювання. Про це повідомив голова Комітету Данило Гетманцев.

А саме у законопроєкті передбачається зміна податкового періоду з квартального на місячний для подання звітності про виплачені доходи на користь фізичних осіб для економічного бронювання. Тобто, запроваджується помісячна звітність ПДФО для цілей економічного бронювання

Нагадаємо, підвищувати податки будуть «заднім числом» – з 1 жовтня.


Загалом фінальна версія передбачатиме підвищення військового збору на період до 31 грудня року, у якому буде припинено воєнний стан, а саме підвищення ставки з 1,5% до 5%; встановлення військового збору у розмірі 1% від доходу платників єдиного податку ІІІ групи; встановлення військового збору для ФОП - платників єдиного податку І, ІІ та IV групи на рівні 10% розміру мінімальної зарплати.


Також законопроєкт №11416-д передбачатиме встановлення ставки податку на прибуток для банків за 2024 рік у розмірі 50%; встановлення ставки податку на прибуток для небанківських фінансових установ (крім страховиків) на рівні 25%; вдосконалення запропонованої моделі визначення розміру авансових внесків з податку на прибуток підприємств для АЗС.


Уряду доручать розробити законопроєкт про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування військового збору до спецфонду Держбюджету з метою їх спрямування на потреби фінансового забезпечення сектору безпеки і оборони.


Джерело: Судово-юридична газета