Контракт про недержавне пенсійне забезпечення через «Дію»: проєкт КМУ

Проєкт постанови КМУ передбачає надання можливості укладення пенсійного контракту про недержавне пенсійне забезпечення за допомогою мобільного застосунку «Дія»

Мінсоцполітики оприлюднило проєкт постанови КМУ «Деякі питання розвитку добровільної участі фізичних осіб у формуванні пенсійних накопичень шляхом укладення пенсійного контракту засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг».


Суть даного проєкту полягає в стимулюванні добровільної участі громадян України у формуванні пенсійних накопичень. Це стосується навіть тих, хто тимчасово перебуває за кордоном через військову агресію рф.


Це буде здійснюватись шляхом надання можливості укладення пенсійного контракту про недержавне пенсійне забезпечення через Єдиний державний вебпортал електронних послуг, а також за допомогою мобільного застосунку «Дія».


У постанові детально описано процедуру укладення пенсійного контракту про недержавне пенсійне забезпечення з відкритим недержавним пенсійним фондом. Ця процедура включає використання мобільного застосунку «Дія».

Укладення пенсійного контракту буде здійснюватись в електронній формі між особою та відкритим недержавним пенсійним фондом через адміністратора недержавного пенсійного фонду, який має ліцензію на провадження професійної діяльності на ринках капіталу, зокрема діяльності з адміністрування недержавних пенсійних фондів

Щоб укласти пенсійний контракт, особі потрібно встановити застосунок «Дія» на своєму електронному пристрої, пройти електронну ідентифікацію та автентифікацію, обрати послугу «Укладення пенсійного контракту» в застосунку, активувати послугу «Дія.Підпис», вибрати відкритий недержавний пенсійний фонд з переліку недержавних пенсійних фондів, які пропонуються у застосунку, та внести інформацію згідно з істотними умовами пенсійного контракту.


Джерело: Мінсоцполітики