Збільшено максимальний розмір пенсій для отримання допомоги від ООН

Додаткові грошові виплати від ООН отримають пенсіонери у регіонах, які найбільше постраждали від війни

Кабмін збільшив максимальний розмір пенсій для тих, хто може отримувати допомогу від Всесвітньої продовольчої програми ООН. Відтепер граничний розмір пенсій для допомоги становитиме 3 250 гривень.


За поясненням постійного представника Кабміну у ВРУ Тараса Мельничука:

З 24.11.2023 збільшено граничний розмір пенсійної виплати, який використовується для визначення права на отримання та для розрахунку розміру додаткової грошової допомоги, що надається за рахунок коштів ВПП ООН, з 3 000 грн до 3 250 гривень

Всесвітня продовольча програма ООН (ВПП) почала перерахування додаткових грошових виплат пенсіонерам у регіонах, які найбільше постраждали від війни.


Право на виплати мають особи, які проживають на територіях активних або можливих бойових дій, мають розмір пенсії менше ніж 3 250 гривень та не отримували з 1 березня 2023 року додаткових грошових виплат від міжнародних організацій та/або допомоги на проживання для ВПО.


Пенсіонери, які відповідають умовам отримання допомоги від ООН, щомісяця матимуть виплату від ВПП у розмірі різниці між пенсією, яку вони вже отримують, та сумою 3 250 гривень. Мінімальний розмір виплати – 100 гривень.


Кошти виплачуються безпосередньо ВПП на банківський рахунок, на який пенсіонери отримують свої звичайні пенсійні виплати.


Джерело: РБК-Україна