У 2024 році планується збільшення зарплати у бюджетній сфері

Проєкт постанови КМУ передбачає, що посадові оклади (тарифні ставки) з 1 січня 2024 року будуть розраховуватися виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду – 3 195 грн, з 1 квітня 2024 року – 3 600 грн

Оприлюднено проєкт постанови КМУ «Деякі питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери».


Згідно з цим документом, посадові оклади (тарифні ставки) будуть розраховуватися на основі розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду:


  1. з 1 січня 2024 року – 3 195 грн;
  2. з 1 квітня 2024 року – 3 600 грн.


Керівники установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери повинні забезпечити диференціацію заробітної плати працівників, які отримують заробітну плату на рівні мінімальної у межах фонду оплати праці. Це можна зробити шляхом встановлення доплат, надбавок та премій, з урахуванням складності, відповідальності та умов виконуваної роботи, кваліфікації працівника та результатів його роботи.


Якщо цей проєкт постанови буде затверджено, він набере чинності з дня його опублікування та застосовуватиметься з 1 січня 2024 року.


Джерело: СПО профспілок