ВРУ може розглянути урядовий законопроєкт про мобілізацію вже цього тижня

Законопроєкт №10378 спочатку має бути схвалений комітетом з питань національної безпеки, після чого він потрапить до ВРУ на голосування у першому читанні. Однак спрогнозувати результати розгляду комітетом наразі важко

Верховна Рада може у першому читанні розглянути законопроєкт №10378 про мобілізацію, який вніс уряд, 11 січня. Про це повідомляв народний депутат Ярослав Железняк у Telegram.


За словами нардепа Ярослава Железняка, вже сьогодні, ймовірно, комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендуватиме ухвалити урядовий законопроєкт №10378 у першому читанні, але зі своїми пропозиціями. Такі пропозиції мають бути враховані до другого читання. І до зали законопроєкт №10378 піде 11 січня на голосування у першому читанні.

Член комітету Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський зазначив, що спрогнозувати результати сьогоднішнього рішення комітету наразі неможливо, оскільки «багато нардепів не визначилися, на якій позиції наполягатимуть»

За словами депутата, є кілька норм у законопроєкті №10378, які комітет хоче прибрати, а Міноборони – залишити. Це стосується електронних повісток та мобілізації людей з інвалідністю.


Джерело: РБК-Україна