Парламентарії підтримали відстрочку від мобілізації для аспірантів

Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки підтримав надання відстрочки від мобілізації аспірантам бюджетної та контрактної форм навчання

Народна депутатка Ірина Фріз повідомила, що Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки підтримав надання відстрочки від мобілізації для аспірантів.


За її словами, це рішення ухвалили на засіданні комітету 22 березня, під час якого розглядали поправки до законопроєкту про мобілізацію.

Ірина Фріз вказала, що мобілізації не підлягатимуть аспіранти як державної, так і контрактної форми навчання

Відстрочка від призову, зокрема, буде передбачатись для осіб, які:


  1. мають дружину (чоловіка) з-поміж людей з інвалідністю І чи ІІ групи;
  2. мають дружину (чоловіка) з-поміж людей з інвалідністю ІІІ групи, встановленої внаслідок відсутності кінцівок (кінцівки), кистей, стоп ніг (стопи ноги), одного з парних органів чи онкологічного захворювання, розумових, психічних вад або наявності в такої особи неповнолітньої дитини (дітей);
  3. мають одного із своїх батьків з інвалідністю І чи ІІ групи, або одного з батьків дружини (чоловіка) з-поміж людей з інвалідністю І чи ІІ групи за умови відсутності інших, котрі не є військовозобов'язаними та відповідно до закону зобов'язані їх утримувати.
  4. члени сім’ї другого ступеню споріднення особи з інвалідністю I або ІІ групи, зайняті постійним доглядом за нею.


Джерело: Суспільне