Про Звіт з праці. Повідомлення про зміну умов праці. Гарантії для одинокого батька. Зберігання і знищення кадрових документів. 🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 03.04.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору


Встигніть подати Звіти з праці 


Нагадуємо, що не пізніше 8 квітня слід подати місячний «Звіт з праці» за ф. №1-ПВ за березень 2024 року та квартальний «Звіт з праці» за ф. №1-ПВ за 1 квартал 2024 року.


Святкова триденна конференція розпочинається!


Отже, в перший день безкоштовного вебінару розберемо: новий закон про зміни у мобілізації, коли є підстави для перевірок ТЦК, як реагувати на необґрунтовані запити ТЦК, як оформити повернення мобілізованого на роботу та надання йому відпустки, як визначати лікарняні демобілізованому працівнику.


Лектори: Тимур Алієв і Тетяна Донець.


Прямувати на трансляцію


Рекомендації МСЕК для особливих працівників


Держпраці наголошує, що роботодавець зобов’язаний враховувати рекомендації МСЕК. Невиконання цих рекомендацій може призвести до погіршення стану здоров’я працівника з інвалідністю. І роботодавець нестиме за це відповідальність. Про «особливі» умови праці для працівників з інвалідністю розповідаємо за посиланням.


Гарячий документ тижня


Залежно від того, до якої групи (підгрупи) належить наказ, він має реєструватися у своїй реєстраційній формі. Для цього підприємства ведуть журнали реєстрації наказів.


Завантажуйте безкоштовно готовий зразок Наказу про затвердження форми журналів реєстрації наказів з кадрових питань.


Отримати зразок наказу


Нюанси продовження бронювання


Заброньованим військовозобов'язаним надається відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації. Відстрочка надається на визначений термін. У який строк потрібно продовжити бронювання, щоб не було проміжку часу між відстрочками – далі в публікації.


Стаття та відео тут


Я не погоджувався на такі умови!


Необхідно інформувати працівника про зміну істотних умов праці. Але під час воєнного стану діють вимоги до строку повідомлення, про які ми розповідаємо тут.


Крім того, ви дізнаєтесь, як розірвати трудовий договір з працівником, який відмовився працювати в нових умовах.


Скільки зберігати і як знищувати кадрові документи


Більшість кадрових документів проходить всім відомий цикл: узгодження – затвердження – видання – ознайомлення. А що робити з документами далі? Якщо зберігати, то скільки? Якщо знищувати, то як це оформити? Дослідимо це питання у публікації.


Деталі, як і завжди, чекають вас на нашому сайті 👇


Читати статтю


Гарантії одинокому батьку


На одинокого батька розповсюджуються гарантії щодо встановлення неповного робочого дня або неповного робочого тижня. Про це нагадали фахівці Держпраці. Такий працівник пише відповідну заяву, а роботодавець – видає наказ. Про нюанси оплати праці розповідаємо тут.


Корисно для кадровика


  1. Змінився розмір мінімального страхового внеску.
  2. Дозвіл на працевлаштування іноземця отримують у службі зайнятості.
  3. Про необхідність плану дій працівників під час повітряної тривоги.


Новини підготувала


Ваша знає секрет «всевстигання» Редакція