Дії роботодавця у разі звільнення заброньованого працівника

👇 Таке питання надійшло до сервісу «Особистий Консультант», наші експерти ретельно працювали над ним та надали вичерпну відповідь 🕵️

Звільнився працівник, який був заброньований. Дії роботодавця?

Працівнику потрібно анулювати бронювання. Для цього роботодавець подає до Мінекономіки обґрунтоване подання у довільній формі.


Анулювання відстрочки здійснюється за рішенням Мінекономіки на підставі обґрунтованого подання органу державної влади, іншого державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи і організації.


Відповідно до зазначеного рішення органи державної влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи і організації у п’ятиденний строк з дня його прийняття вилучають у військовозобов’язаного витяг та надсилають його до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК СП), де військовозобов’язаний перебуває на військовому обліку (відповідного підрозділу Центрального управління та/або регіонального органу СБУ, відповідного підрозділу Служби зовнішньої розвідки), з відміткою у відомості видачі бланків спеціального військового обліку (додаток 4 ) (п. 12 Порядку бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану, затвердженого постановою КМУ від 27.01.2023 № 76).


Тобто після отримання рішення про анулювання, потрібно вилучити у працівника витяг і надіслати його до ТЦК.


Зазвичай проблема виникає з вилученням витягу, адже працівника ви вже звільнили і зобов’язати його після цього принести витяг буває важко.

Радимо в день звільнення домовлятись із працівником, щоб він залишив свій витяг

👌 Сервіс «Особистий Консультант» – це письмові безлімітні швидкі відповіді (від 15 хвилин) на професійні питання.

Отримайте доступ до сервісу, оформивши передплату у пакетах «Професіонал»«Преміум» або «Преміум ПРО».


Джерело: kadroland