Калькулятори для кадровика від kadroland

🧮 На Кадровій Платформі №1 є онлайн-калькулятори, що спрощують роботу кадровика. З їх допомогою можна швидко впоратися зі складними обчисленнями та розрахунками


Калькулятор днів щорічних відпусток


🧮 Калькулятор днів щорічних (основної і додаткової) відпусток – це універсальний помічник, що допоможе вам визначити тривалість днів щорічної відпустки, на яку має право працівник:


  1. на дату робочого року до його завершення
  2. на дату звільнення


⚠️ У калькуляторі закладений механізм розрахунку виключно для загального випадку, передбаченого Законом «Про відпустки».


Спробувати калькулятор


Калькулятор тривалості відпустки


🧮 Калькулятор терміну відпустки – це універсальний помічник, що допоможе вам визначити останній день відпустки (щорічної, соціальної відпустки працівникам, які мають дітей, та ін.) і день виходу працівника на роботу, враховуючи в періоді відпустки:


  1. (не)святкові дні та вихідні дні
  2. перенесення робочих днів


⚠️ Калькулятор розраховує дати до 2025 року.


Спробувати калькулятор


Калькулятор середньооблікової кількості штатних працівників


🧮 Калькулятор середньооблікової кількості штатних працівників (СКШП) – це універсальний помічник, що допоможе вам визначити цей показник за місяць, квартал, півріччя або рік.


📊 СКШП необхідна для складання статистичного звіту з праці, Податкового розрахунку та визначення нормативу з працевлаштування осіб з інвалідністю.


Спробувати калькулятор


Калькулятор індексації зарплати


🧮 Індексувати зарплату зобов’язані всі роботодавці, у межах прожиткового мінімуму для працездатних осіб. «Базовий» місяць — місяць підвищення посадових окладів. Право на індексацію зарплати настає, коли індекс споживчих цін перевищує поріг індексації. З січня 2016 року поріг індексації - 103%.


Також врахуйте:


  1. у 2023 році роботодавці звільнялися від обов’язку нараховувати індексацію заробітної плати;
  2. у 2024 році індексацію зарплати поновлено. Базовий місяць – грудень 2023 року.


Спробувати калькулятор


Калькулятор нормативу робочих місць для осіб з інвалідністю


🧮 Якщо у вас середньооблікова кількість штатних працівників (СКШП) 8 і більше працівників – дотримуйтеся нормативу з працевлаштування осіб з інвалідністю.


Калькулятор швидко розрахує норматив у двох режимах:


  1. якщо маєте вже обчислений показник СКШП за рік;
  2. якщо відсутній показник СКШП– калькулятор розраховує його з нуля.


За невиконаний норматив робочих місць з працевлаштування осіб з інвалідністю, роботодавцю загрожує адміністративно-господарська санкція (АГС), іншими словами – штраф. Розрахунок АГС проводить Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю та передає дані до ПФУ. Перевірити наявність штрафу роботодавець може на вебпорталі електронних послуг ПФУ.


За допомогою калькулятора ви можете перевірити правильність нарахування штрафу і за необхідності вчасно його оскаржити. Для цього достатньо лише додатково вказати інформацію про кількість осіб з інвалідністю та річний фонд оплати праці штатних працівників.


Спробувати калькулятор


Штраф за порушення законодавства про працю


За порушення трудового законодавства, посадовим особам підприємства загрожує адміністративна та кримінальна відповідальність, а підприємству – фінансова. Обравши вид порушення, калькулятор згенерує розмір штрафу із зазначенням норми законодавства. А також підбере пораду, як уникнути відповідальності.


Розрахувати штрафи



🗃️ Наша бібліотека калькуляторів в активній розробці, і дуже скоро ви зможете легко робити розрахунки стажу, лікарняних, декретних та відпусток.


Джерело: kadroland