Виправляємо запис у трудовій книжці, коли після нього є правильний запис

👇 Таке питання надійшло до сервісу «Особистий Консультант», наші експерти ретельно працювали над ним та надали вичерпну відповідь🕵️

У паперовій трудовій книжці свого часу припуститися помилки в даті переведення. Далі вже зроблено запис про інше переведення. Як виправити такий неправильний запис? Чи потрібно також вносити якісь відомості щодо правильного запису?

Потрібно виправити виключно той запис, який містить помилкові відомості.


Виправлення неправильних або неточних записів у трудових книжках урегульовано пунктами 2.6—2.10 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Мінпраці, Мін’юсту, Мінсоцзахисту від 29.07.1993 № 58.


У наведеній ситуації вам потрібно поставити наступний порядковий номер, поточну дату, і далі у відомостях про роботу зазначити «Запис за № __ є недійсним. Переведений (вкажіть правильну дату) на».


Наприклад. У трудовій книжці був неправильний запис за № 15 про переведення датований 05.11.2015 р., хоча правильна дата 15.11.2015 р. А після є запис за № 16 про ще одне переведення з 01.07.2020.

У такому разі додаємо запис за № 17, де вказуємо поточну дату — 11.07.2024, у відомостях про роботу пишемо: «Запис за № 15 недійсний. Переведений 15.11.2015 на посаду...», а в графі 4 посилаємося на наказ (розпорядження), відповідно до якого особу свого часу було переведено на відповідну посаду.


А ось запис за № 16 взагалі не чіпаємо, адже він правильний.


👌 Сервіс «Особистий Консультант» це письмові безлімітні швидкі відповіді (від 15 хвилин) на професійні питання.

Отримайте доступ до сервісу, оформивши передплату у пакетах «Професіонал», «Преміум» або «Преміум ПРО».


Джерело: kadroland


Статті на тему:


Записи до паперової трудової книжки: особливості внесення у 2024 році

Виправлення записів у електронній і паперовій трудовій книжці