Про скасування мобілізації заброньованого. Наслідки посади не за КП. Бронювання для «білого бізнесу». Накази заднім числом.🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 25.07.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору


На цей мінімум взагалі можна прожити?


Згідно з розрахунками Мінсоцполітики, розмір прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць у червні 2024 року становить — 7064,62 грн. Як його вирахували, дізнавайтеся тут.


Мобілізували заброньованого, мерщій у суд


Заброньованого працівника ТЦК мобілізував. Військова частина відмовила звільнити з військової служби, бо бронь не є підставою для звільнення з військової служби. Розповідаємо, що з цього приводу вирішив суд.


Посада не за КП: чи є загрози для роботодавця та працівника


У цьому матеріалі ми з’ясували, чи можуть бути застосовані які-небудь штрафні санкції за невідповідність найменувань посад або робіт назвам із Класифікатора професій. Також зупинимося й на інших можливих наслідках такої невідповідності.


Читати статтю


Чи зможе білий бізнес автоматично бронювати працівників


Президент підписав Закон про клуб білого бізнесу, де Кабміну є рекомендація внести зміни до Порядку бронювання військовозобов'язаних. Ці зміни мали б визначити механізм бронювання працівників «клубу білого бізнесу». Чи запрацює ця норма на повну, читайте за посиланням.


Як стати критично важливим


Для здійснення бронювання військовозобов'язаних працівників, компанія має попередньо отримати статус критично важливого підприємства. Розбираємо останні зміни у підставах та механізмі процедури.


Стаття та відео тут


Військовий облік та бронювання


Вже сьогодні о 10:00 ви можете безплатно завітати на перший день вебінарного марафону та дізнатися:


  1. Хто і як має передати відомості про трудову діяльність до ПФУ?
  2. Як заповнити списки ВО, якщо є тільки Е-ВОД?
  3. Чи дійсно бронювати через Дію швидше та легше?  


Зареєструватися на вебінар


Як визначати строк трудового договору


Фахівці Держпраці звернули увагу на те, що строк трудового договору може визначатися не тільки конкретним періодом, а й настанням певної події, та навели приклади, з якими можна ознайомитися тут.


Оновлення Кадрової Платформи №1


Знайомтеся з оновленням Кадрової платформи № 1.


Простий та зрозумілий інтерфейс, нові розділи — все, що треба кадровику для ефективної роботи. Зі всіма фішками допоможе розібратися наш швидкий гід.


Корисно для кадровика


  1. Чи можна наказ з ОД видати заднім числом.
  2. Як запобігти безпідставним звинуваченням у мобінгу.
  3. ВІЛ-інфекція не підстава для припинення трудових відносин.
  4. За добровольцями тероборони зберігають гарантії за місцем роботи.


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал — це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша, готує соцпакет для котів, Редакція