Чи переносити відпустку при народженні дитини у разі хвороби працівника

👇 Таке питання надійшло до сервісу «Особистий Консультант», наші експерти ретельно працювали над ним та надали вичерпну відповідь🕵️

Працівник (чоловік) взяв відпустку у зв'язку з народженням дитини 14 днів. Під час відпустки він захворів і оформив лікарняний. Чи переносити цю відпустку? Чи оплачувати лікарняний?

Ні, не переносять. Оплачувати слід лише той період тимчасової непрацездатності, який не припав на період відпустки.


Ані Закон України від 15.11.1996 № 504/96-ВР «Про відпустки» (далі Закон про відпустки), ані Закон України від 23.09.1999 р. № 1105-XIV «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон про соцстрахування), ані Порядок надання відпустки при народженні дитини затверджений постановою КМУ від 07.07.2021 р. № 693 не передбачають перенесення частини відпустки при народженні дитини, якщо вона збігається з лікарняним.


З огляду та те, що працівник за час відпустки при народженні одержує відпускні, допомогу з тимчасової непрацездатності за період коли хвороба збігається із часом відпустки не виплачують (ч. 1 ст. 18 Закону про соцстрахування).

Наприклад, працівник пішов у відпустку за ст. 19-1 Закону про відпустки з 1 серпня 2024 р. на 14 к. дн, але 9 серпня захворів і став до роботи лише 20 числа. У такому випадку лікарняні будуть нараховані за період із 15 по 19 серпня (за 5 к. дн). Така оплата буде проведена коштом Пенсійного фонду України.

👌 Сервіс «Особистий Консультант» це письмові безлімітні швидкі відповіді (від 15 хвилин) на професійні питання.


Отримайте доступ до сервісу, оформивши передплату у пакетах «Професіонал», «Преміум» або «Преміум ПРО».


Джерело: kadroland

 

Стаття на тему:


Відпустка при народженні дитини: надаємо правильно