Обмежено мобілізацію чоловіків 50-60 років – положення директиви

Федір Веніславський підтвердив, що у директиві Командування Сухопутних сил ЗСУ міститься положення, яке обмежує мобілізацію чоловіків віком від 50 до 60 років. За його словами, після 50 років будуть мобілізувати лише тих, хто має дефіцитні військово-облікові спеціальності. Для цього потрібне окреме мобілізаційне розпорядження від Генштабу ЗСУ

Член комітету Верховної Ради з нацбезпеки й оборони, нардеп Федір Веніславський підтвердив, що в Україні діє директива, яка дозволяє мобілізовувати чоловіків 50−60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням.

За його словами, у директиві Командування Сухопутних сил, дійсно є положення, яке обмежує мобілізацію чоловіків віком 50-60 років

Нардеп зазначив, що такий підхід — загальна позиція військового керівництва.


Веніславський підкреслив, що мобілізувати після 50 років будуть лише тих, хто має дефіцитні військово-облікові спеціальності. Для цього потрібне окреме мобілізаційне розпорядження від Генштабу ЗСУ.


Нагадаємо, директиву про заборону мобілізації до 25 років публікувати не будуть – вона отримала гриф «для службового користування».


Джерело: Судово-юридична газета