Не передбачено прямої відповідальності за роботу підприємства під час повітряної тривоги

Для забезпечення безпечних умов праці на підприємстві має бути розроблено документ, який може мати назву «Порядок дій працівників у разі отримання сигналу оповіщення «Повітряна тривога»

Згідно зі ст. 153 КЗпП, роботодавець не вправі вимагати від працівника виконання роботи, що становить явну небезпеку для життя працівника, а також в умовах, що не відповідають законодавству про охорону праці.

У Держпраці зазначають, що прямої відповідальності за роботу підприємства під час повітряної тривоги чинне законодавство України наразі не передбачає

Та керівник суб’єкта господарювання має забезпечувати цивільний захист як своїх працівників, так і клієнтів/відвідувачів, у т. ч. під час оповіщення про повітряну тривогу в населеному пункті, де розташоване підприємство.


Для досягнення цієї мети на підприємстві має бути розроблено відповідний документ.

Він може мати назву «Порядок дій працівників у разі отримання сигналу оповіщення «Повітряна тривога»». Суть документа – визначення алгоритму дій працівників в разі виникнення небезпеки воєнного часу

Зауважимо, що повітряна тривога у будь-якому разі – це питання охорони праці. І ст. 13 Закону України «Про охорону праці» передбачено, що роботодавець забезпечує усунення причин, що призводять до нещасних випадків. А за порушення законодавства про охорону праці передбачено як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.


Джерело: Держпраці