Працівника оформили на роботу: через скільки його можна бронювати

👇 Таке питання надійшло до сервісу «Особистий Консультант», наші експерти ретельно працювали над ним та надали вичерпну відповідь🕵️

Через який час після прийняття на роботу працівника його можна бронювати через Дію? До прикладу, якщо сьогодні перший робочий день, коли можна подавати на бронювання список через Дію?

Подаєте оперативні відомості до ПФУ і через 1-2 дні працівник відображатиметься на порталі Дія.


У пп. 3 п. 3 постанови КМУ від 05.06.2024 № 650 говориться:


органи державної влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації, які є критично важливими для забезпечення потреб Збройних Сил, інших військових формувань в особливий період, підприємства, установи та організації, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, не пізніше ніж протягом наступного дня після

  1. прийняття працівника на роботу,
  2. переміщення його з одного структурного підрозділу до іншого або переведення на іншу постійну посаду або роботу,
  3. звільнення,
  4. поновлення на роботі,
  5. тимчасового припинення/відновлення дії трудового договору

подають Пенсійному фонду України відповідні відомості через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України в електронній формі з обов’язковим накладенням електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису.


За повідомленням на порталі Дія дані оновляться упродовж двох днів. І тоді вже зможете бронювати нового працівника через портал Дія.


👌 Сервіс «Особистий Консультант» це письмові безлімітні швидкі відповіді (від 15 хвилин) на професійні питання.

Отримайте доступ до сервісу, оформивши передплату у пакетах «Професіонал», «Преміум» або «Преміум ПРО».


Джерело: kadroland