Чи зобов’язаний працівник одночасно ходити у відпустку на основній роботі й за сумісництвом

👇 Таке питання надійшло до сервісу «Особистий Консультант», наші експерти ретельно працювали над ним та надали вичерпну відповідь🕵️

У нашому медичному центрі працює лікар на основній посаді на повну ставку. Також він працює на 0,5 ставки лікарем Швидкої допомоги у сусідньому місті. Чи обов'язково він має одночасно брати відпустку й у нас на підприємстві, й за сумісництвом? Чи можливо щоб він брав відпустку в нашому Центрі та на іншій роботі у різний час?

Ні, не обов'язково. Ваш працівник має право брати відпустки в різний час.


Наразі законодавство не містить вимоги про одночасне використання відпусток за всіма місцями роботи. Таку вимогу містила постанова КМУ від 03.04.1993 № 245 "Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій", яка втратила чинність 25.11.2022 р.


Отже, працівник має право оформлювати відпустку за основним місцем роботи та за сумісництвом у різний час.


Водночас варто пам’ятати що п. 6 ч. 7 ст. 10 Закону України від 15.11.1996 № 504/96-ВР «Про відпустки» (далі – Закон про відпустки) передбачає, що щорічну відпустку повної тривалості до настання шестимісячного терміну безперервної роботи у перший рік роботи на даному підприємстві за бажанням працівника надають сумісникам – одночасно з відпусткою за основним місцем роботи. Тож роботодавець за сумісництвом не може відмовити суміснику у наданні відпустки повної тривалості у той час, коли працівник збирається у відпустку за основним місцем роботи. Але правило працює виключно у першому році роботи на підприємстві.


Окрім того п. 14 ч. 1  ст. 25 Закону про відпустки передбачає: відпустку без збереження зарплати за бажанням працівника роботодавець надає в обов'язковому порядку сумісникам – на термін до закінчення відпустки за основним місцем роботи.


👌 Сервіс «Особистий Консультант» це письмові безлімітні швидкі відповіді (від 15 хвилин) на професійні питання.


Отримайте доступ до сервісу, оформивши передплату у пакетах «Професіонал», «Преміум» або «Преміум ПРО».


Джерело: kadroland


Стаття чи консультація на тему:


Сумісництво у сучасних умовах: (не)обмеження, працевлаштування та особливості роботи

Скільки наказів потрібно для надання відпустки внутрішньому суміснику

Чи може сумісник працювати 40 годин на тиждень

Оформлення наказу про прийняття на роботу за зовнішнім сумісництвом


Шаблони та зразки документів:


Наказ про надання щорічної основної відпустки працівнику суміснику

Наказ про надання відпустки без збереження заробітної плати суміснику