Неувільнення присяжних від роботи – новий привід оштрафувати роботодавця

Згідно з законопроєктом №3843, роботодавці зобов'язані вивільнити кандидатів у присяжні та присяжних від роботи на час виконання їх обов'язків у судовому процесі. Відмова в увільненні буде вважатися неповагою до суду, що тягне за собою притягнення до відповідальності

Голова Комітету Верховної Ради з питань правової політики Денис Маслов 7 жовтня зареєстрував у парламенті проєкт постанови про прийняття за основу законопроєкту №3843 «Про суд присяжних».

Роботодавець (керівник установи чи організації незалежно від підпорядкування і форм власності) зобов’язаний буде вивільнити кандидата в присяжні і присяжного від роботи на час виконання ним обов’язків зі здійснення правосуддя. Відмова у вивільненні вважатиметься неповагою до суду. Тобто, роботодавця зможуть притягнути до відповідальності

Крім того, посадові особи та керівники підприємств, установ та організацій зобов’язані будуть за запитом ТУ ДСА надати необхідну інформацію для складання списків кандидатів у присяжні. За ненадання, відмову в наданні, надання неповної або спотвореної інформації, а також надання інформації поза встановленими строками, посадові особи і керівники підприємств, установ та організацій будуть нести відповідальність.


Автори законопроєкту передбачають, що присяжним за час виконання ними обов’язків у суді виплачується грошова винагорода, розрахована з посадового окладу судді місцевого суду з урахуванням подобового фактично відпрацьованого часу в порядку, визначеному ДСА.


Також присяжним пропонують відшкодовувати витрати на проїзд і наймання житла, виплачувати добові. Зазначені виплати планують здійснювати за рахунок коштів Державного бюджету України територіальними управліннями ДСА.


Джерело: Судово-юридична газета