Умова про випробування працівника зазначається в письмовій формі

При прийнятті на роботу умова про встановлення випробування має бути зафіксована: в заяві працівника; трудовому договорі (якщо він укладається в письмовій формі); у наказі про прийняття на роботу

Укладаючи трудовий договір, сторони можуть за згодою включити до нього умову про випробування, щоб перевірити відповідність працівника роботі, яка йому доручається. Згадана умова має бути застережена в наказі чи розпорядженні про прийняття на роботу (ст. 26 КЗпП).


Нагадаємо, при укладенні трудового договору в період дії воєнного стану умова про випробування працівника під час прийняття на роботу може встановлюватися для будь-якої категорії працівників (ст. 2 Закон України від 15.03.2022 №2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану»).


Тобто, випробування під час воєнного стану можна встановити особам з інвалідністю, неповнолітнім, внутрішньо переміщеним особам та іншим категоріям, для яких установлювати випробування заборонено на підставі ст. 26 КЗпП.


Умова про встановлення випробування при прийнятті на роботу має бути зафіксована:


  1. в заяві працівника;
  2. трудовому договорі (якщо він укладається в письмовій формі);
  3. у наказі про прийняття на роботу.
Відсутність відповідної умови в зазначених документах дає підстави вважати, що працівник прийнятий на роботу без випробування

У Держпраці додали, що в період випробування на працівників поширюється законодавство про працю.


Джерело: Держпраці