Раді пропонують переглянути розмір посадового окладу службовця місцевого самоврядування

Законопроєктом №11054 пропонується встановити мінімальний розмір посадового окладу службовця місцевого самоврядування на рівні не менше мінімальної заробітної плати

1 березня 2024 року до Верховної Ради подано законопроєкт №11054 «Про внесення змін до Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» щодо забезпечення гідних умов оплати праці посадових осіб місцевого самоврядування».


Законопроєктом №11054, пропонується закріпити:


  1. мінімальний розмір посадового окладу службовця місцевого самоврядування на рівні не менше мінімальної заробітної плати;
  2. обов’язок публікувати рішення органів місцевого самоврядування, яким встановлюють премії, доплати за додаткове навантаження та інші грошові виплати службовцям органів місцевого самоврядування.


Цим законопроєктом впроваджується обов’язкове публікування рішень про встановлення премій, доплат за додаткове навантаження, інших грошових виплат службовцям місцевого самоврядування з їх обґрунтуванням на офіційному веб-сайті відповідної ради не пізніше 10 календарних днів з дня прийняття відповідного рішення.


Однак у разі прийняття Закон не може набрати чинності раніше ніж через шість місяців з дня припинення або скасування воєнного стану в Україні.


Джерело: ВРУ