Працівникам, які не можуть працювати дистанційно або вийти на роботу, надають відпустки або призупиняють з ними трудовий договір

Якщо працівник не має можливості ходити до офісу чи працювати дистанційно, роботодавець може надати відпустку або призупинити з ним трудовий договір

Держпраці пропонує вирішити проблему з працівниками, які не можуть вийти на роботу або виконувати її дистанційно.


Пропонується такий підхід: у разі мoжливості доцільно надати працівникам oплачувані відпустки (щорічних, соціальних), а також відпустки без збереження зарoбітної плати, що надaються в обов’язковoму порядку та відпустки без збереження зaробітної плати, що нaдаються за угодою сторін у порядку, визнaченому законoдавством (ст. 25, 26 Закону України «Про відпустки»).


Згідно з третьою частиною статті 12 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану», протягом періоду дії воєнного стану, роботодавець, за заявою працівника, може надавати йому відпустку без збереження заробітної плати без обмеження строку, встановленого першою частиною статті 26 Закону України «Про відпустки».


Також може бути призупинений трудовий договір (стаття 13 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану»).


Джерело: Держпраці