Нові правила медогляду для водіїв: проєкт змін

Проєктом наказу МОЗ та МВС пропонується вдосконалити процеси проведення медичних оглядів для осіб з інвалідністю та визначення необхідних пристосувань на транспортних засобах

Оприлюднено для обговорення проєкт наказу МОЗ та МВС «Про затвердження Змін до Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів».


Цей проєкт наказу розроблено з метою приведення норм Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв до чинного законодавства, вдосконалення процесів проведення медичних оглядів для осіб з інвалідністю та визначення необхідних пристосувань на транспортних засобах. 

Даний наказ більш детально прописує процедуру проведення медичного огляду. Крім того, відомості про проведені обстеження членами медичної комісії будут вноситися до Реєстру медичних записів, записів про направлення та рецептів в електроній системі охорони здоров'я

В проєкті наказу зазначається, що попередній, періодичний та позачерговий медичні огляди осіб з числа осіб з інвалідністю та осіб з обмеженням повсякденного функціонування буде проводитись в закладах охорони здоров'я медичною комісією на загальних підставах.


У разі затвердження наказ набере чинності з дня офіційного опублікування.


Джерело: СПО профспілок