Про пенсії за бальною системою. Надбавки для медиків. Скасування форми ТД для ФОП. (Не)мобілізацію 50-60 річних. 🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 01.10.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору


Пенсія за балами – простіше ж простого

У межах пенсійної реформи планують запровадити механізм розрахунку пенсій, заснований на кількості років роботи та внесків у страхову систему. І ці два критерії закладатимуть до балів, які підсумовуватимуть за кожен місяць. Кожна людина при виході на пенсію матиме сукупність балів, що переведуть у відсоток до середньої зарплати по Україні. Як усе працюватиме, розповідаємо тут.


Надбавка за вислугу років: хто з медиків отримав право


Кабмін постановою від 26.09.2024 № 1108 скоригував Порядок виплати надбавки за вислугу років медичним та фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів охорони здоров’я. Кому слід виплачувати таку надбавку із набуттям чинності згаданою постановою? Дізнавайтеся за посиланням.


Календар кадровика на жовтень 2024 року


У робочому календарі на жовтень 2024 року знайдете: кількість робочих та вихідних днів у місяці, норми тривалості робочого часу та перелік звітів, за якими необхідно відзвітувати.


Читати статтю


Форму ТД між працівником та ФОП скасують


Мінекономіки ініціює скасування форми трудового договору між працівниками та ФОП. Нагадаємо, така форма наразі є чинною, однак, окремі її пункти, що стосуються реєстрації у Державній службі зайнятості, з 01.01.2015 року не працюють. Докладно про це говоримо тут.


Звітність кадровика 2024/2025 & Кадрові накази згідно з ДСТУ


У четвер 03.10.2024 р. о 10-00 долучайтеся до безоплатного вебінара, де Ви, зокрема, дізнаєтеся:


  1. Чи потрібно подавати списки до ТЦК у 2025 році?
  2. Чи буде штраф, якщо до 1 жовтня не видали наказ про потребу у підвищенні кваліфікації відповідального за ВО?
  3. Які підприємства подають Звіт про заброньованих до 10 жовтня?
  4. Як розробити кадровий наказ за усіма вимогами ДСТУ?
  5. Чи подавати до ДПС повідомлення про звільнення працівників?


Зареєструватися


Профмедогляди з 1 жовтня: нові переліки, щеплення, медкнижка


З 1 жовтня набув чинності наказ МОЗ України від 08.11.2023 № 1925, який змінив чинні правила проведення профілактичних медичних оглядів. Цей документ суттєво скоригував положення щодо обов'язкових попередніх та періодичних медоглядів працівників, робота яких пов’язана з обслуговуванням населення та може призвести до поширення інфекційних хвороб.


Стаття і відео тут


«Розпишіться тут і ще ось тут»


З розпорядчим документом з кадрових питань (особового складу) обов’язково ознайомлюють згаданих у ньому працівників, які на першому примірнику документа чи на спецбланку проставляють свої підписи із зазначенням дати ознайомлення. Як з працівником узгодити альтернативні способи ознайомлення з кадровими документами? Розповідаємо за посиланням.


Корисно для кадровика


  1. Переоформлюємо робітника з обслуговування будинку на кочегара
  2. Строки на виплату лікарняних та декретних: від подання до отримання коштів
  3. Стягнення аліментів з осіб, які перебувають на ТОТ
  4. Заборонена робота, не обумовлена трудовим договором
  5. Обмежено мобілізацію чоловіків 50-60 років – положення директиви


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал – це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша 12-бальна Редакція