Нові концепції бронювання через рівень зарплати або оплату

Офіс Президента та група народних депутатів розробили дві різні концепції так званого «економічного бронювання». Обидві концепції мають дозволити підприємствам бронювати працівників в обмін на певну суму податків, сплачених до бюджету. Докладніше про це – в публікації


Бронювання працівників за умови сплати 20 000 грн за кожного заброньованого


На сайті ВР розміщено коментар голови Комітету з питань економічного розвитку Дмитра Наталухи щодо однієї із запропонованих концепцій бронювання. За словами депутата, планується впровадження нового спеціального квазіподатку, подібного до військового збору.

Роботодавці, зокрема і фізичні особи-підприємці, зможуть забронювати своїх працівників за умови сплати 20 000 грн за кожного заброньованого співробітника

Ініціатори цієї концепції зазначають, що вона дозволить збільшити фінансування бізнесом ЗСУ та зберегти критично важливих співробітників, які дозволять бізнесу зберегти потенціал і більше витрачати на оборону.


Така модель «економічного бронювання» збільшить фінансову участь бізнесу в підтримці українського війська, і це дасть можливість уникнути або суттєво зменшити корупційні ризики, оскільки прийняття рішення щодо списку заброньованих осіб на підприємстві буде залежати від керівника.


Отже, це має стати відповідальністю власника перед колективом.


Бронювання працівників, заробітна плата яких перевищує 30 000 – 35 000 грн на місяць


В Офісі Президента пропонується дещо інша концепція, що ґрунтується на сумі реально отриманої працівником заробітної плати, з якої платиться податок.

За цим варіантом «економічного бронювання»  планується дозволити бронювання осіб, заробітна плата яких перевищує 30 000 – 35 000 гривень на місяць

Остаточна сума ще не визначена. За такої заробітної плати податкові відрахування працівника і роботодавця складуть досить значну суму. 


Перевагами цієї концепції є: 


  1. легке адміністрування через податкові органи;
  2. вихід бізнесу із «сірої» зони;
  3. стимулювання ФОПів працювати за трудовими договорами, а не за цивільно-правовими.


Висновки 


  1. Обидві концепції мають певні плюси й недоліки. Обидві продовжують обговорюватися, і наразі невідомо, яка з двох концепцій буде втілена в життя і чи взагалі буде втілена. Як відомо, розмови про подібні можливості й право на отримання відстрочки залежно від сум отриманої зарплати, від сум сплаченого ЄСВ, від сум сплачених податків до бюджету ведуться вже не перший місяць. 
  2. Наразі продовжує діяти чинний порядок бронювання, і планів щодо його скасування немає. Отже, нові моделі бронювання будуть діяти поряд з тими, які вже є (постанова № 76, Порядок № 45).


Нормативно-правове забезпечення


Постанова № 76 – постанова КМУ від 27.01.2023 № 76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час».

Порядок № 45 – Порядок бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування та підприємствами, установами і організаціями на період мобілізації та на воєнний час, затверджений постановою КМУ від 04.02.2015 № 45.


Джерело: kadroland.com