Про повідомлення про прийняття на роботу, перспективи ТК, норму РЧ вересня, тип та марку авто в наказі про прийняття водія 🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 02.09.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору

Колеги, Тетяна Шолкова, редакторка Кадрової платформи № 1, підготувала щотижневий випуск новин.

Сьогодні обговоримо ключові зміни в законодавстві за тиждень з 26 по 30 серпня. Поїхали!


Подаємо нове повідомлення про прийняття на роботу 


На тижні, що минув, набрала чинності постанова, якою змінено форму повідомлення про прийняття на роботу. А отже, маємо звітувати саме за новою формою. Також затверджена форма Повідомлення про припинення трудового договору з домашнім працівником. Про те, хто і коли має подати такі форми, за посиланням.


Робота під час відпустки до 3 років 


Фахівці Держпраці роз'яснили, що жінка у період відпустки для догляду за дитиною має право працювати на умовах неповного робочого часу дистанційно, не перериваючи відпустку. Докладніше про це розповідаємо тут. 


Стягнення за порушення трудової дисципліни: як оформити 


Якщо працівник порушує трудову дисципліну, за законодавством роботодавець може притягнути його до дисциплінарної відповідальності. Як це правильно зробити та які документи необхідно оформити, розглядаємо у статті.


Читати статтю


Трудовий кодекс: робота над проєктом триває

 

Ми вже повідомляли про оприлюднення Мінекономіки проєкту Трудового кодексу, який має замінити чинний КЗпП. Проєкт не був погоджений представниками Федерації профспілок та направлений на доопрацювання. Як триває доопрацювання, розповідаємо за посиланням.


Компенсація за робочі місця для осіб з інвалідністю 


Щоб підтримати роботодавців, які виконують норматив із працевлаштування осіб з інвалідністю, у серпні минулого року Уряд ухвалив механізм надання компенсації фактичних витрат на облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю І та ІІ груп. А вже зараз пропонують удосконалити виплату компенсації і поширити її на ширше коло одержувачів.

Говоримо про це докладно тут.


Відпустки та компенсації & Посади за Класифікатором професій


У четвер 05.09.2024 р. о 10:00 запрошуємо вас долучитися до безплатного вебінару, із якого Ви дізнаєтеся: 


  1. Які оплачувані відпустки не переходять у 2025 рік? 
  2. Коли законно виплатити компенсацію за невикористану відпустку? 
  3. Чи можна не виплатити відпускні, спираючись на воєнний стан? 
  4. Як утворити назву посади, якої немає у Класифікаторі професій? 


Зареєструватися


Осінь в хату — кадровику норму робочого часу на вересень 


У вересні та жовтні 2024 року продовжує діяти воєнний стан. У зв’язку з цим «передсвяткового» 30 вересня (перед 1 жовтня – Дня захисників і захисниць України) не буде. Отже, норма тривалості робочого часу для вересня 2024 року для стандартної п’ятиденки становитиме 21 робочий день / 168 годин. Які ще нюанси варто врахувати інспектору з кадрів у вересні, говоримо тут.


Редакція радує подарунком


Сьогодні ми даруємо Вам Довідник кадровик «Нова форма повідомлення про прийняття на роботу: зразки заповнення для всіх випадків»


Отримати подарунок


Ви – сценарист


Ми знаємо, наскільки корисними є наші безкоштовні вебінари за найактуальнішими темами.

І як професіонал, ви можете допомогти нам у плануванні наступних ефірів. Усе дуже просто — виберіть тему вебінару, яка цікавить вас найбільше. Своїм голосом ви допомагаєте нам робити ефіри максимально корисними.

Дякуємо заздалегідь


Пройти опитування


 ♑ А що кажуть зірки?


Зірки натякають, що саме час подбати про ментальний спокій та рівновагу, адже Ретроградний Меркурій спадає, а період «ма-а-м, а там треба ще їжачок із шишок на завтра» о 23:20 вечора лише розпочинається.


Корисно для кадровика


  1. Чи вказувати у наказі про прийняття водія дані авто 
  2. Як виплачувати декретні, якщо працівниця за кордоном  
  3. Роботодавець має повідомити про нещасний випадок на виробництві  
  4. Виплати потерпілим від нещасного випадку – хто має право 
  5. ВЛК м. Київ укомплектують для цілодобових медоглядів 


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша вимикає сповіщення з батьківських чатів Редакція