Чи виплачувати матдопомогу на оздоровлення у разі звільнення працівника

👇 Таке питання надійшло до сервісу «Особистий Консультант», наші експерти ретельно працювали над ним та надали вичерпну відповідь🕵️

Працівник написав заяву на звільнення та заразом заяву на виплату матеріальної допомоги на оздоровлення. Матдопомогу йому виплачували у грудні 2023 року. Його робочий період 12.05.2023-11.05.2024. За нього він використав лише 14 к/д відпустки. Чи має він право на виплату матеріальної допомоги на оздоровлення в 2024 році?

Під час звільнення працівнику виплачують тільки компенсацію за невикористані дні щорічної відпустки та соцвідпустки на дітей (ст. 24 Закону України від 15.11.1996 № 504/96-ВР «Про відпустки», далі – Закон про відпустки). А отже на виплату матдопомоги йому годі й розраховувати.


Якщо працівник не встиг використати відпустку до якої належала виплата допомоги на оздоровлення і звільняється, то допомогу не виплачують.


Утім якщо працівник оформить відпустку із подальшим звільненням, то матиме й право на виплату матдопомоги на оздоровлення, адже при наданні відпустки допомога може бути виплачена.


Тут варто нагадати: на прохання працівника щорічну відпустку можна поділити на частини, одна з яких повинна бути не меншою за 14 к. дн. (ст. 12 Закону про відпустки). При цьому законодавство не містить вимоги за якою виплата допомоги на оздоровлення відбувалася лише до основної частини відпустки, яка становить не менше 14 к. дн. До того ж ця частина відпустки не обов’язково повинна бути першою (лист Мінсоцполітики від 07.12.2017 р. № 23966/0/2-17/28).


Зазвичай у випадку поділу щорічної відпустки на частини, допомогу на оздоровлення виплачують працівникові один раз на календарний рік при наданні будь-якої з частин щорічної відпустки. І не має значення, чи відпустка надається в поточному календарному році за минулий рік чи в поточному за поточний рік — «оздоровчі» прив’язують до поточного календарного року.


Проте у вас можуть бути встановлені інші умови виплати допомоги на оздоровлення, оскільки нормативно-правового акту, який би регулював виплату такої допомоги, для звичайних підприємств немає.


👌 Сервіс «Особистий Консультант» це письмові безлімітні швидкі відповіді (від 15 хвилин) на професійні питання.


Отримайте доступ до сервісу, оформивши передплату у пакетах «Професіонал», «Преміум» або «Преміум ПРО».


Джерело: kadroland


Консультація на тему:


Чи можна надати допомогу на оздоровлення до щорічної відпустки меншої за 14 к.дн.


Шаблони та зразки документів:

Заява про надання матеріальної допомоги на оздоровлення

Наказ про надання матеріальної допомоги на оздоровлення

Наказ на надання матеріальної допомоги на оздоровлення вчителю