Про відомості до ПФУ для броні, подання Е-ВОД на роботу, відмову надати відпустку, увільнення для відвідання ТЦК.🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 08.07.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору

Колеги, Людмила Смердова, головний редактор Кадрової платформи № 1, підготувала щотижневий випуск новин.


Обговорюємо ключові зміни в законодавстві за тиждень з 1 по 5 липня. Поїхали!


Неоновлення даних — ризики для військовозобов’язаних


Військовозобов’язані мають до 17 липня оновити дані. Виконати обов’язок можна в один зі способів: завітати до ТЦК чи ЦНАП, або за допомогою застосунку Резерв+. А якщо не виконати припис закону? До вас можуть застосувати адмінштраф до 25500 грн. Також може йтися про адміністративне затримання поліцією із доставленням до ТЦК. Але це не все. Детально про наслідки розповідаємо за посиланням.


Відомості до ПФУ для бронювання 


4 липня ПФУ реалізував механізм для подання до ПФУ відомостей про прийняття, переміщення, переведення, звільнення, поновлення на роботі, тимчасового припинення / відновлення дії трудового договору день у день.

Цей обов'язок урядовці заклали у червні постановою №650, яка регулює питання бронювання працівників. Хто та як має це робити, читайте в нашій статті.


Читати статтю


Подаємо Е-ВОД за місцем роботи


Вже понад 2 млн військовозобов’язаних за допомогою застосунку Резерв+ мають можливість згенерувати ВОД в електронній формі з QR-кодом. І цей документ можна роздрукувати й подати, зокрема, за місцем роботи.


Як скористатися цим, без сумніву, найшвидшим варіантом оформлення ВОД та чи може роботодавець перевірити його на справжність — дивіться тут.


ВО за E-ВОД & Взаємодія з ТЦК з 17 липня: що варто знати


Вже 9 липня о 10:00 запрошуємо вас долучитися до безплатного вебінару, на якому наші лектори розкажуть:

• Чи загрожує штраф роботодавцю за неоновлення даних працівником? 

• Який спосіб найшвидший та найбезпечніший для оновлення даних до 17 липня? 

• Як заповнювати Списки та повідомлення, якщо є Е-ВОД?


Прямувати на трансляцію


Забронювати і не зійти з розуму


Наразі чи не кожен роботодавець країни бажає забронювати працівників. Фахівці Мінекономіки на тижні, що минув, навели алгоритми бронювання працівників, з огляду на останні зміни. Про схему «класичного» бронювання розповідаємо за посиланням.


А що кажуть зірки?


Зірки радять трошки охолонути, куди ж так спекотно?! Цього тижня приділіть увагу медитаціям, навчанню, самовдосконаленню і найголовніше: подовше затримуйтесь у холодильному ряді Сільпо.


Відпочивати (не) будемо


За яких обставин у 2024 році роботодавець може відмовити працівникові взяти щорічну відпустку? А що як йдеться про працівників критичної інфраструктури? Чи може роботодавець відмовити надати відпустку без збереження зарплати за сімейними обставинами? Чи можна відмовляти взяти відпустку на дітей? Докладно про це говоримо за посиланням


Не мали кадри клопоту — змінилися правила Правопису 


Український правопис, прийнятий ще в далекому 2019 році, нарешті повноцінно вступив у свої права. Тож у нашій статті ми розпочали говорити про застосовування правопису в діловодстві та кадровій справі. Ви дізнаєтеся на що звернути увагу, а що не варто застосовувати.


Читати статтю


Ви – сценарист


Ми знаємо, наскільки корисними є наші безкоштовні вебінари за найактуальнішими темами.


І як професіонал, ви можете допомогти нам у плануванні наступних ефірів. Усе дуже просто — виберіть тему вебінару, яка цікавить вас найбільше. Своїм голосом ви допомагаєте нам робити ефіри максимально корисними. Дякуємо заздалегідь 😉


Пройти опитування


Корисно для кадровика


  1. На оновлення даних до іншого міста: чи увільняти працівника від роботи.
  2. У Резерв+ з'явиться автовідстрочка від мобілізації.
  3. Нюанси компенсації за накопичені дні щорічної відпустки.
  4. Скільки розглядати документи для призначення лікарняних.
  5. Як звільнити працівника під час призупинення дії ТД.
  6. Для кого з працюючих медогляди обов'язкові.


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал — це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша пише із ванної з кригою Редакція