Про помилки у заявах-розрахунках. Доставлення в ТЦК. Поновлення на роботі. Відпустку в День знань. ЦПД vs трудовий договір.🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 15.08.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору

Відхилити! У Вас тут помилки


Для отримання від ПФУ фінансування на оплату лікарняних роботодавцю необхідно подати заяву-розрахунок. Таку заяву можуть відхилити через помилки, перелік яких наводять фахівці ПФУ.


Коли ЦПД визнають ТД


Якщо в ЦПД вказано робоче місце, засоби роботи, правила внутрішнього трудового розпорядку та посадові обов'язки, а також виплачують зарплату, а не винагороду, це свідчить про наявність трудових відносин, а не цивільно-правових. Про наслідки для роботодавця від підміни трудових відносин цивільно-правовими дізнайтеся за посиланням.


Як поновити працівника на роботі за рішенням суду


Працівника поновили на роботі. Про що подбати роботодавцю? З якої дати поновлювати працівника? Як відкоригувати кадрові документи? Які виплати належать поновленому працівнику? Ці та інші запитання розглядаємо в нашій статті.


Читати статтю


А може вам підійде ось ця довідка?


Страховий стаж обчислюється за даними реєстру застрахованих осіб, але за період до 27.02.2001 р. обчислення страхового стажу за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності відбувається на підставі інформації з трудової книжки. Докладно про це говоримо тут.


Списки, повідомлення, накази з ВО & Генштаб про е-ВОД


Бажаєте дізнатися, чи потрібна, на думку Генштабу, паперова форма ВОД, якщо вже є електронна з QR-кодом? Та як виправити помилки у Списках персонального військового обліку до перевірок та звіряння з ТЦК?


Завітайте та дізнайтеся про це сьогодні о 10-00 на нашому безкоштовному вебінарі.


Зареєструватися


Упевнено захищаємо свої права


Як захистити свої права при затриманні ТЦК? Що потрібно знати під час проходження ВЛК? Про це, й не тільки, — далі в публікації.


Стаття та відео тут


Чи має ФОП повідомляти ДПС про прийняття працівника


Держпраці нагадала, що працівник не може розпочати роботу без укладання трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням роботодавця, а також без повідомлення ДПС. Це правило застосовується без вийнятків, включно із ФОП, які виконують функції роботодавців.


Корисно для кадровика


  1. День знань — 2024 разом із дітьми.
  2. Комітет ВР підтримав удосконалення перевірок лікарняних.
  3. Здоров'я перешкоджає роботі: перевести чи звільнити.
  4. Нюанси подання заяви-розрахунку для виплати лікарняних.


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал — це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша сьогодні пощастило з 6 разу Редакція