Чи можна до трудової книжки зробити запис про колишню роботу за сумісництвом у себе на підприємстві

👇 Таке питання надійшло до сервісу «Особистий Консультант», наші експерти ретельно працювали над ним та надали вичерпну відповідь🕵️

Людина працювала на основному місці роботи, у ті ж роки у нас працювала за сумісництвом. Наприкінці минулого року звільнилась з обох робіт. Зараз знову влаштувалася до нас, але вже за основним місцем роботи. На її прохання ми внесли до трудової книжки запис про її призначення з 11 вересня. Тепер вона хоче, аби ми внесли записи про її попередню роботу за сумісництвом у нас. Чи можемо це зробити? Чи не буде плутанини в датах?

Ви можете зробити запис про роботу за сумісництвом. Жодної плутанини не буде.


На осіб, які працюють за сумісництвом, трудові книжки ведуть тільки за місцем основної роботи (п. 1.1 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затверджена наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України, Міністерства соціального захисту населення України від 29.07.1993 № 58, далі – Інструкція № 58).


Роботу за сумісництвом, яка оформлена в установленому порядку, в трудовій книжці зазначається окремим порядком. Запис відомостей про роботу за сумісництвом провадяться за бажанням працівника власником або уповноваженим ним органом (п. 2.14 Інструкції № 58).


Запис про роботу за сумісництвом до трудової книжки не обов'язково має бути внесений одразу після звільнення. Тож ви можете зробити такий запис і зараз, після внесення запису про прийняття до Вас на основне місце роботи.


Головна умова – такий запис вносить саме основний роботодавець на підставі відповідних копій наказів чи довідок, а оскільки всі необхідні документи про роботу за сумісництвом цієї працівниці у Вас і так є, то на його прохання Ви можете внести до трудової книжки запис про роботу за сумісництвом.


👌 Сервіс «Особистий Консультант» це письмові безлімітні швидкі відповіді (від 15 хвилин) на професійні питання.


Отримайте доступ до сервісу, оформивши передплату у пакетах «Професіонал», «Преміум» або «Преміум ПРО».


Джерело: kadroland


Стаття на тему:


ТОП-7 актуальних кейсів про трудові книжки

Паперова трудова книжка: зберігання та внесення записів у перехідний період

Видача трудової книжки працівникам: коли можлива та як оформити

Записи до паперової трудової книжки: особливості внесення у 2024 році