Про переведення та дату повідомлення ПФУ. Відпустки осіб з інвалідністю. Гнучкий режим РЧ. Відпустки по догляду до 6 років.🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 22.08.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору


Пийте більше води


Держпраці рекомендує роботодавцям організувати робочий процес таким чином, щоб зменшити вплив високих температур на працівників. Зокрема, потрібно створити комфортний мікроклімат на робочих місцях та забезпечити раціональний режим праці. Про інші рекомендації за посиланням.


Якою датою повідомити ПФУ з метою бронювання


У ПФУ запитали, якою датою слід подавати повідомлення про переведення працівника, якщо наказ про переведення датовано 14 серпня 2024, а дата переведення – 20 серпня 2024 року. Відповідь фахівців фонду наведено тут.


Надання відпусток працівникам з інвалідністю: правила та нюанси


Працівники з інвалідністю мають право на певні пільги та гарантії, зокрема і ті що стосуються відпусток. Зі статті ви дізнаєтеся, на які відпустки мають право такі працівники, як визначити належну кількість днів відпустки у разі встановлення групи інвалідності або якщо її не було продовжено.


Читати статтю


Безперервний стаж у разі поновлення на роботі: законопроєкт


У ВРУ зареєстровано законопроєкт №11488, яким передбачається встановити, що до стажу роботи зараховується період, протягом якого особа була звільнена за місцем роботи, а потім поновлена на підставі рішення суду, яким визнано таке звільнення незаконним. Докладно про це говоримо тут.


Секрети бронювання, перевірки ТЦК, звільнення за скороченням


Сьогодні о 10-00 починаємо наш дводенний безплатний вебінарний марафон, ми зокрема розповімо:


  1. Як визначити кількість військовозобов’язаних для бронювання?
  2. Як забронювати працівника, дані про якого відсутні у реєстрах?
  3. Як звірити дані з ТЦК, якщо у працівника тільки е-ВОД?
  4. Як забронювати більше 50% військовозобов’язаних?
  5. Як провести звільнення за скороченням?


Зареєструватися


Гнучкий режим робочого часу: як встановити


Гнучкий режим робочого часу зараз є досить актуальним, оскільки дозволяє працівнику раціональніше виконувати роботу. Як запровадити гнучкий режим робочого часу, яким чином розподілити години роботи, як оформити – про це і не тільки в сьогоднішній статті.


Читати статтю


Випробування для вагітної працівниці


У Держпраці запитали, чи порушує роботодавець трудові права вагітної працівниці, встановлюючи випробування при прийнятті на роботу. Відповідь була такою: в умовах воєнного стану це не вважають порушенням. Для кого ще можна встановити випробування, дізнавайтеся тут.


Корисно для кадровика


  1. Право на відпустку по догляду до 6 років за сумісництвом: чим підтвердити.
  2. Відстрочка від мобілізації: перелік документів оновлено з 21.08.2024.
  3. Критерії для критично важливих фірм у сфері цифровізації змінено.
  4. Автоматична постановка на облік в ТЦК після зміни місця реєстрації – скоро у Резерв+.


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал — це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша з офісу в холодку Редакція